15 - 21 APRILIE | 20% OFF la producatorul Fiore
15 - 21 APRILIE | 20% OFF la producatorul Fiore
left-legs
right-legs

Cum îți îmbunătățesc viața ciorapii compresivi?

Cred că oricine și-ar dori să își îmbunătățească viața și să aibă o stare de bine pentru o perioadă cât mai lungă de timp, mai ales dacă asta nu presupune neapărat cheltuieli financiare ridicate. În articolul de astăzi vorbim despre ciorapii medicinali sau ciorapii compresivi, dar și despre colanții cu compresie și cum ne pot ajuta aceste piese vestimentare speciale să avem o viață mai bună.

 

 

Ciorapii compresivi sunt special creați, cu ajutorul științei, pentru a îmbunătăți circulația și aspectul picioarelor. La rândul lor, colanții cu compresie ne pot ajuta să practicam mai eficient sportul preferat și să ne recuperăm mai ușor după sesiuni de efort prelungit.

 

Ce sunt ciorapii compresivi?

 

Am mai vorbit despre ciorapii medicinali sau compresivi, produse pe care le găsiți și în magazinul online Șosetăria. Sunt dresuri realizate din fibre rezistente care pun o anumită presiune pe picioare și îmbunătățesc circulația sângelui. Acest lucru previne și ajută la ameliorarea simptomelor provocate de afecțiuni ale venelor, cum ar fi varicele și tromboflebitele. De asemenea, ciorapii compresivi ne ajută să evităm umflarea picioarelor, motiv pentru care le pot fi de ajutor și femeilor însărcinate.

 

 

 

 

Ciorapii medicinali pot avea diferite grosimi, astfel că pot fi purtați atât în sezonul cald, cât și toamna sau iarna. Principalul efect al acestora va fi relaxarea picioarelor, astfel că nu veți mai obosi atât de ușor. Pentru că sunt un articol vestimentar special, cel mai probabil va trebui să îi îmbrăcați cu răbdare și grijă.

Cum arată ciorapii compresivi?

 

Suntem siguri că deja te-ai întrebat cum arată ciorapii compresivi. Ei bine, nu e o diferență mare între o pereche de dresuri medicinale și o pereche de ciorapi clasici, daca vorbim strict legat de aspect. Cele mai populare sunt nuanțele de bej (nude, culoarea piciorului) și negru. De asemenea, vei găsi ciorapi medicinali de diferite grosimi, pentru mai multe anotimpuri. Îi poți purta cu încredere la birou, seara în oraș sau chiar la evenimente speciale. Regulile de stil sunt aceleași ca la oricare altă pereche de dresuri.

 

 

 

Ce este echipamentul sportiv cu compresie?

Fie că vorbim de colanți, șosete, tricouri, pantaloni scurți sau chiar lenjerie, echipamentul sportiv cu compresie a stârnit un adevărat fenomen în fitness. Asta datorită beneficiilor pe care aceste articole le au pentru sănătatea noastră fizică.

Mai exact, articolele vestimentare cu compresie, special create pentru sport, asigură o presiune ridicată și constantă asupra extremităților (glezne sau încheieturile mâinilor) și pot duce la o creștere a circulației sângelui oxigenat cu până la 40%. Concluzia aparține unor studii realizate de producătorii de top din domeniu. În plus, colanții compresivi special creați pentru sportivi s-au dovedit extrem de eficienți în creșterea randamentului la alergători.

 

Mai mult, colanții cu compresie sau tricourile compresive ajută mușchii principali să reducă mișcarea și vibrațiile, astfel că va scadea și degradarea țesutului moale. Asta nu înseamnă doar că sportivii se pot recupera mai ușor, ci și că folosesc mai puțină energie când aleargă la o viteză moderată și la un ritm constant. Astfel, stabilitatea obținută cu ajutorul echipamentelor speciale, mai ales a colanților compresivi, îi ajută pe sportivi să alerge pe distanțe mai mari, cu mai puțin efort.

 

Așadar, ei suficiente motive întemeiate să testezi ciorapii compresivi în viața de zi cu zi la birou sau în oraș, dar și să folosești colanții cu compresie la antrenamente, pentru o eficiență ridicată.

 

Sursa: runnersneed.com/pinterest.com

 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos