left-legs
right-legs

Cum porți colanții de damă dacă ai peste 40 de ani

Colanții sunt o piesă vestimentară comodă și extrem de versatilă. Dacă ai peste 40 de ani, poți în continuare să te bucuri de lejeritatea colanților, atât în ținute de zi, cât și seara. Nu contează silueta, atât timp cât respecți câteva reguli simple de stil.

Colanții de damă sunt mai groși decât ciorapii, mai comozi, călduroși și acoperă bine picioarele. Dacă ai peste 40 de ani, regulile de stil nu sunt tocmai aceleași ca la 20. Așadar, cum porți colanții ca să arăți și să te simți bine?


Sursa: Pinterest

În primul rând, se aplică regula universală a colanților și anume „colanții nu sunt pantaloni”. De aceea, nu ar trebui să înlocuiască pantalonii într-o ținută, ci ar trebui să fie mai degrabă o piesă secundară. Aici includem și modelele de colanți care nu sunt (foarte) mulați și care formează câteva cute în zona genunchilor. Aceștia arată la fel de bine ca și cei clasici, mai ales în combinație cu rochii, fuste sau tunici mai groase, așa cum am văzut pe podiumul Chanel.


Sursa: 40plusstyle.com

Colanții arată bine pe orice tip de siluetă. Fie că ești tipul „măr” sau „pară”, regulile ar fi cam aceleași. Poartă colanții cu tunici, bluze sau rochii care să ajungă cel puțin până la jumătatea coapsei. Evită topurile strâmte. Dacă ai gambe mai groase, atunci colanții sunt o alegere bună doar dacă îi combini cu cizme.


Ideal ar fi ca bluzele și rochiile să fie mai groase decât colanții. Pentru iarnă, orice pulover gros și lung arată minunat cu colanți. Acest gen de ținute arată bine, indiferent de vârstă. Un plus sunt tunicile sau bluzele asimetrice. Acestea creează o siluetă interesantă și alungită, datorită liniilor verticale.


Sursa: Pinterest

O altă regulă de stil e să rămâi la modele clasice de colanți. Evită spandexul lucios, lurexul, culorile neon, metalice sau animal print. De asemenea, topurile trebuie să fie din materiale naturale, clasice sau mai elegante cum ar fi mătasea, lâna, cașmirul. Arată perfect în combinație cu colanții clasici.


Vara poți înlocui colanții clasici cu cei capri („trei sferturi”). Arată la fel de bine și sunt la fel de comozi. Pentru seară, alege colanții până la glezne. Arată minunat cu sandale și pantofi cu toc înalt sau chiar cu botine. Peste tunică, adaugă o geacă de piele până în talie.

Pe blog mai găsiți articole despre cum să porți colanții de damă pentru a fi mereu stylish și dacă mai sunt sau nu la modă colanții din piele.

Sursa: 40plusstyle.com

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos