left-legs
right-legs

Cum purtăm dresurile? 5 reguli de reținut

Pe câte modele, pe atâtea păreri. Purtarea dresurilor este un subiect dezbătut intens, însă cu greu se pot pune doi stiliști de acord. Dacă unii recomandă să purtăm orice model, atât timp cât facem combinații cu stil și adăugăm un strop de atitudine, alții ne sfătuiesc să uităm de aceste piese de îmbrăcăminte și să le trecem la capitolul „demodate”.

Cu toate acesta, sunt câteva aspecte (puține de tot) asupra cărora stiliștii și criticii de modă au ajuns la un numitor comun. Sunt câteva reguli pe care ar fi bine să le reținem și să le aplicăm.

1. Calitate, calitate, calitate


Cu toate că poate părea mai convenabil să cheltuim mai puțin pe o pereche de dresuri pe care nu avem de gând să o purtăm de prea multe ori, dacă ținem la rezultatul final, la ținută în ansamblu, atunci cu siguranță nu e cazul să economisim când vine vorba de ciorapi. De ce? Pentru că dresurile de slabă calitate se deteriorează repede, se agață și se rup ușor, strălucesc sau, mai rău, se scămoșează și o să părem neglijente. Nicidecum elegante sau rafinate.

Așadar, investește cu încredere într-o pereche de calitate. Tehnologiile actuale permit crearea unor fibre rezistente, care sunt comode și arată excelent.

2. Nu purta dresuri cu sandale sau pantofi decupați


Nu există scuză pentru a încălca această regulă. Dresurile normale, cu întărituri sau cusături la vârfuri nu sunt potrivite pentru acest tip de încălțăminte. Dar, așa cum am spus, tehnologia și design-ul au evoluat, așa că există ciorapi creați special pentru acest tip de încălțăminte.

3. Nu purta dresuri cu rochii de seară


Cu toate că în sezonul rece e tentant să purtăm ciorapi pentru a ne proteja de frig, excepțiile în care poți purta dresuri cu rochii de seară sunt prea puține pentru a fi nevoie să le menționăm. Depinde de rochie, de eveniment, dar și de încălțăminte. Dacă vorbim de o rochie lungă, cu siguranță nu o să îți fie frig dacă ai de parcurs doar drumul de la ușa casei la mașină, iar de la mașină la restaurantul sau sala unde are loc evenimentul. Sacrifică-te pentru o ținută reușită.

4. Dresurile texturate sau cu model se poartă numai și numai dacă...


... ai atitudinea necesară. Broderiile, dantela sau imprimeurile sunt fie provocatoare, fie haioase. În cazul celor cu motive haioase (buline, inimioare etc.) cea mai sigură modalitate este de a purta acest tip de ciorap în combinație cu haine casual, în ținute relaxate. De exemplu, ciorapi cu buline, un sweatshirt și pantaloni decupați din denim sau rochii-bluză cum ai văzut pe podiumul Moschino pentru sezonul toamnă-iarnă 2015 plus bocanci sau botine fără toc. Un ton jucăuș care se potrivește celor care au în jur de 20 de ani.

În cazul modelelor provocatoare, alege un portjartier sexy și lenjerie în aceeași nuanță. În ceea ce privește hainele, rezumă-te la un trench de culoare închisă și fă-i o surpriză iubitului. În cazul acesta, cu siguranță nu vei da greș.

5. Dresurile nude trebuie să rămână nude


În ultimii ani, când am simțit nevoia să port dresuri nude de 20 Den sau mai subțiri, m-am asigurat că aleg ciorapi de calitate, mați care sunt „invizibili”pe picioare. Da, există dresuri comode, care nu se văd pe picior. Cu acelea poți scăpa cu fața curată, fie că îi porți ziua sau seara. Nici aceștia nu merg cu pantofi decupați sau sandale.

Sursa foto: Pinterest

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos