15 - 21 APRILIE | 20% OFF la producatorul Fiore
15 - 21 APRILIE | 20% OFF la producatorul Fiore
left-legs
right-legs

CUM REFOLOSIM DRESURILE VECHI?

10 idei utile

 

Sursa foto: thesecretyumiverse.wonderhowto.com

 

Ciorapii folosiți sau rupți, pe care nu îi mai purtăm, pot avea numeroase întrebuințări. Așa că, în loc să îi aruncăm, putem să îi utilizăm la grădinărit, dar și la depozitarea a diverse obiecte.

 

1. Recuperează obiecte de mici dimensiuni

 

De câte ori nu ți s-a întâmplat să pierzi un cercel, un medalion sau alte obiecte de mici dimensiuni. Atunci când știi că s-au rătăcit în casă, ai șanse mari să le recuperezi. Folosește o bucată din vechile dresuri pe care o poți lega peste tubul aspiratorului. Astfel, te asiguri că acestea nu ajung în sacul asipratorului, ci se opresc în plasa creată de ciorapi.

 

2. Depozitează ceapa

 

Gospodinele știu ce înseamnă să înghesui conservele și legumele pentru iarnă în cămară, dar iată un sfat bun pentru a economisi spațiu. Folosește-te de dresurile vechi pentru a depozita ceapa. Pune-le în cracul unor ciorapi și separă-le cu câte un nod. Astfel, poți crea fășii lungi care pot fi agățate pe perete și de fiecare dată când ai nevoie de o ceapă, trebuie doar să mai tai un nod.

 

3. Depozitează hârtia de împachetat

 

De cele mai multe ori, după ce împachetăm cadourile de Crăciun sau după o zi de naștere, rămânem cu cel puțin un sul de hârtie care poate fi refolosit. Pentru a proteja hârtia, înveliți-o în dresuri, înnodați capetele și depozitați-o așa. Astfel nu se va mai îndoi și va fi ca nouă la următoarea folosire. Același lucru este valabil pentru postere, fotografii de mari dimensiuni sau picturi.

 

4. Curăță părul de animale

 

Cei care au un animal de casă știu ce înseamnă părul împrăștiat peste tot, dar și ce greu cureți canapeaua. Mototolește dresurile mai vechi, înmoaie ghemul în apă cu oțet și freacă tapițeria. Astfel, vei curăța părul de animale și impuritățile repede și ușor.

 

5. Curăță suprafețele lucioase

 

Dacă tot vorbim de curățenie, dresurile sunt moi, astfel că sunt perfecte pentru a îndepărta praful de pe mobilă. Cei din lână, pot fi utilizați chiar și pentru a curăța suprafețele lucioase și oglinzile. Materialul este abraziv, însă are un mare avantaj. Nu zgârie.

 

6. Folosește-le la grădinărit

 

Dresurile sunt elastice, rezistente, dar și delicate, așa că le poți folosi pentru a lega diferite plante. Astfel, le oferi sprijin fără a le dăună în vreun fel. Poți utiliza dresurile mai subțiri și pentru a proteja pepenii de insecte. Pe măsură ce cresc, se întind și ciorapii, astfel că fructul nu va fi afectat în niciun fel.

 

7. Creează ghirlande de flori

 

Ciorapii subțiri pot fi umpluți cu pământ pentru flori. Dresurile sunt suficient de subțiri pentru ca plantele să poată dezvolta rădăcini, dar sunt suficient de compacte pentru a ține pământul. Astfel, poți crea ghirlande sau coronițe cu flori care vor rezista luni de zile. Pentru a le da forma dorită, folosește sârmă și modeleaz-o așa cum îți dorești.

 

8. Creează săculeți parfumați

 

Taie cracul de la dresuri în mai multe bucăți pe care le poți umple cu petale uscate parfumate sau lavandă. Fă noduri la capete și pune-le în dulapurile în care depozitezi haine, prosoape sau lenjerii de pat.

 

9. Folosește-i ca strecurătoare

 

Ciorapii subțiri pot fi folosiți pentru a strecura diferite lichide, cum ar fi vopselele.

 

10. Bagaje organizate

 

Folosește dresurile mai subțiri atunci când îți faci bagajele. Pune șosetele sau articolele vestimentare de dimensiuni mai mici în dresuri. Chiar și tricourile sau jeanșii pot fi rulați și puși în „pungi” realizate din decuparea dresurilor. Astfel, vei avea un bagaj mai organizat și hainele nu se vor șifona. Poți folosi aceleași trucuri și pentru a-ți organiza dulapul acasă.

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos