15 - 21 APRILIE | 20% OFF la producatorul Fiore
15 - 21 APRILIE | 20% OFF la producatorul Fiore
left-legs
right-legs

DE CE SĂ PORȚI CIORAPI MEDICINALI SAU CIORAPI COMPRESIVI

Beneficii și sfaturi

Ciorapii medicinali sau compresivi sunt o soluție simplă și eficientă pentru îmbunătățirea circulației sanguine la nivelul picioarelor și pentru evitarea unor simptome neplăcute pe perioada sarcinii. Mai jos am detaliat câteva dintre beneficiile acestor ciorapi medicinali compresivi, dar și câteva sfaturi practice care să te ajute să profiți la maxim de efectele acestor ciorapi medicinali.

Sunt mai multe motive pentru care ai avea nevoie să porți ciorapi medicinali compresivi. Iată o parte dintre acestea:

  • picioare umflate (stai prea mult în picioare, ai probleme cu retenția de apă, ești însărcinată)
  • probleme cu circulația sanguină la nivelul picioarelor (ești însărcinată, ai trecut printr-o intervenție chirurgicală și ești în perioada de recuperare, ești o persoană sedentară)
  • afecțiuni venoase varicoase

 

Foto: Pinterest

Ciorapii compresivi ajută și la prevenirea tuturor acestor afecțiuni. Dacă ai nevoie de ciorapi medicinali ca formă adjuvantă într-un tratament mai complex, medicul te poate sfătui cu privire la ce tip de ciorapi ar trebui să porți.

 

Foto: Pinterest

Dacă afecțiunile despre care am vorbit nu sunt într-un stadiu avansat sau dorești doar să le previi, te putem ajuta noi să găsești modelul potrivit. În mod normal, ai putea să porți orice model de ciorapi medicinali cu un grad de compresie mai scăzut.

Beneficiile ciorapilor elastici compresivi:

1. elimină durerea și senzația de „picioare grele”

2. relaxează picioarele

3. îmbunătățesc circulația sanguină

4. reduc și previn umflarea picioarelor

5. împiedică dilatarea venelor superficiale

 

E bine de știut ca atunci când îi porți, senzația de compresie va fi mai puternică în jurul gleznelor și mai ușoară pe coapse. De asemenea, ciorapii medicinali nu se îmbracă la fel ca dresurile obișnuite. Pentru ca gradul de compresie cel mai ridicat e în jurul gleznei, va fi mai greu să îi tragi pe picior. De aceea e recomandat să ai picioarele uscate, să nu aplici loțiune de corp înainte.

 

Pentru a-i îmbrăca, rulează un crac până la călcâi și împinge piciorul până intră glezna, apoi rulează ciorapii pe picior. Aplică pe picioare pudră pentru bebeluși pentru o alunecare mai bună. La final, aranjează-i și îndepărtează cutele. Poartă mănuși de cauciuc, dacă simți că îți alunecă mâinile sau pentru a nu-i agăța atunci când îi aranjezi la final.

 

Sunt și modele de ciorapi medicinali care au ca rol modelarea corporală. Acestea sunt dresuri compresive care îți definesc silueta, îți modelează șoldurile și chiar au un efect de lifting sau unul anti-celulită. Astfel de ciorapi compresivi îți pot fi de folos și în călătoriile mai lungi, când stai mai mult timp nemișcată.

 

 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos