15 - 21 APRILIE | 20% OFF la producatorul Fiore
15 - 21 APRILIE | 20% OFF la producatorul Fiore
left-legs
right-legs

Despre falimentul Mondex

La începutul lunii septembrie am aflat că Mondex - renumitul producător de ciorapi - intră în faliment.

Recent, am făcut niște cumpărături în hypermarket-ul Real (din Cluj) și am văzut magazinul Mondex închis, cu sigiliu pus. Și așa mi-am adus aminte că vroiam să scriu un articol pe tema asta.

Așadar, cum a intrat Mondex în faliment? Simplu, ați putea spune, i-a lovit criza! Eu zic că i-a lovit lăcomia. Da, ați citit bine, lăcomia, adică s-au întins mai mult decât le-a ajuns plapuma.

Conform site-ului, Mondex avea, citez: "95 de magazine la finele lui 2008 şi în expansiune continuă în viitor spre 130 de magazine".

Păi chiria pentru toate magazinele astea e foarte mare, exorbitantă aș putea spune. Ca să nu mai vorbesc de procentul din vânzări care îl percep cele mai multe centre comerciale. Ah, plus suma inițială folosită pentru amenajarea spațiilor, plus salariile angajaților, plus cheltuielile cu aprovizionarea. Trebuie să vinzi o grămadă de ciorapi și șosete pentru a acoperi toate cheltuielile astea. Se pare că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg.

Nu era mai simplu să lase partea de vânzare în seama celor care se pricep? Puteau foarte bine să se axeze pe distribuția produselor în marile lanțuri de magazine precum Auchan, Carrefour, Cora, etc. în loc să-și deschidă propriile magazine în toate mall-urile din țară. Acum aveau câteva milioane de euro în plus în șosete buzunar.

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos