25 APRILIE | 24h Transport Gratuit
25 APRILIE | 24h Transport Gratuit
left-legs
right-legs

Când și cum purtăm dresurile negre?

Se mai poartă dresurile negre? Pot să îmbrac dresuri negre subțiri cu o rochie fluidă, înflorată? Pot să port dresuri negre cu sandale sau pantofi decupați? E prea devreme să port ciorapi negri mați?

Cel mai probabil ți-ai pus cel puțin una din întrebările de mai sus în ultima vreme. Știm cum e să fii confuză cu privire la o piesă vestimentară și prin acest articol ne-am propus să te ajutăm cu câteva reguli și recomandări culese de la stiliști sau case de modă celebre.

Se mai poartă dresurile negre?

Înainte de toate, trebuie să clarificăm două aspecte. Primul—dresurile negre au revenit în modă, alături de tot ce înseamnă ciorapi fini, transparenți sau opaci, colanți, jambiere și șosete din nylon, mătase sau plasă. Al doilea—dresurile negre din mătase, transparente, simple sau cu diferite imprimeuri și broderii au (re)devenit un simbol al feminității și senzualității. Aceste dresuri negre pe care de multe ori le asociam cu garderoba bunicii și cu ținutele sobre, pot deveni piesa-cheie pentru un look sexy, romantic, jucăuș sau modern.


Cu ce port dresurile negre?

Ciorapii negri se poartă, sunt la modă și pot fi elementul care te scoate din banal. Un al doilea aspect care ne dă bătăi de cap este cum purtăm aceste dresuri negre? Pentru că sunt o culoare închisă, ar putea părea o alegere nepotrivită pentru zi, dar nu este deloc așa. Totul trebuie să se rezume la armonie. Și o rochie înflorată fluidă, din materiale mai puțin pretențioase, ar putea arăta bine cu dresuri negre clasice. Dacă vorbim de un dres subțire, de calitate, nu ai motive de îngrijorare. În picioare poți purta bascheți sau botine din piele întoarsă (cu siguranță deții deja o pereche de botine care pot fi purtate atât primăvara, cât și vara, cu rochițe boho).

Ciorapi negri cu sandale?

Dresurile negre cu sandale. Poate părea o idee proastă și, cu siguanță, controversată. Stiliștii susțin că o astfel de combinație nu e potrivită, în timp ce designerii unor case de modă celebre precum Balenciaga (foto), Céline sau Altuzarra au propus dresuri negre cu sandale pentru Primăvară/Vară 2017. Reviste celebre precum Vogue, ale cărei stiliști au blamat această combinație, au prezentat pe larg propunerile celebrelor branduri. Așadar, orice e permis în modă. Atât timp cât îți asumi ce porți și pășești cu încredere, vei arăta minunat și în ochii privitorilor.

Când purtăm dresurile negre mate?

Dresurile mate negre sunt poate cele mai populare în perioada de iarnă. Arată bine și sunt călduroase. Le purtăm la birou, în weekend, la ieșirile cu prietenii, la școală și oriunde mai avem chef. În marile capitale ale modei, dresurile (în general, nu doar cele negre), au fost scoase din garderobă de către majoritatea fashion iconurilor, bloggeritelor de fashion sau a modelelor care invadează străzile din New York sau Paris în timpul Săptămânei Modei, chiar dacă e februarie și temperaturile scad cu mult sub zero grade. Motivul? Orice ținută arată mai bine pe piciorul gol, mai ales prin lentila fotografilor de street style.

Asta dacă nu cumva ești o femei normală care când se îmbracă ține cont de temperatura de afară și de confortul personal. În acest caz, regula sună cam așa: e acceptabil să purtăm dresuri mate, negre sau altă culoare, în toate lunile anului care au litera ”r” în nume, adică din septembrie până în aprilie, inclusiv.

Dacă mai ai alte întrebări legate de cum purtăm dresurile negre, așteptăm nelămuririle tale pe pagina noastră de Facebook. Ne vom strădui să vă răspundem cât mai prompt.

 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos