25 APRILIE | 24h Transport Gratuit
25 APRILIE | 24h Transport Gratuit
left-legs
right-legs

Cum alegi ciorapii potriviti? Ghidul complet de la Sosetaria.ro

Dresurile si colantii reprezinta articole de imbracaminte mulate pe corp, care acopera pulpele, gambele, soldurile si fesele, oferind de asemenea si un efect de subtiere atunci cand se aleg in anumite culori sau cu anumite functionalitati. Utilizarea dresurilor sau colantilor prezinta numeroase beneficii pentru reprezentantele feminine, de la netezirea picioarelor pana la stimularea circulatiei, ascunderea celulitei sau a altor mici imperfectiuni ce trebuie mascate.

Dresurile se folosesc de asemenea si ca accesorii de imbracaminte in combinatii cu fuste sau rochii. Pentru femeile mai indraznete, care vor sa isi etaleze si sa isi puna in valoare picioarele, exista nenumarate tipuri de ciorapi care se adapteaza la diverse tinute, insa si cele care vor sa incerce experiente noi pot sa aleaga spre exemplu dresuri cu model pline de culoare sau ciorapii tip plasa. Solutia sigura pentru cele care vor sa aiba un look potrivit pentru rutina de zi cu zi este reprezentata de dresurile clasice de culoare neagra.

Gama foarte variata de produse disponibila pe piata poate pune in incurcatura femeile. Exista numeroase aspecte de care trebuie tinut cont atunci cand se aleg ciorapii potriviti - acestea tin in principal de culoare, den si stil.

Ce reprezinta unitatea de masura "Den" in cazul ciorapilor, dresurilor si colantilor

Unul dintre factorii cheie care determina calitatea ciorapilor se refera la "den". Prin definitie, acesta reprezinta o unitate de masura folosita pentru a determina finetea sau grosimea ciorapilor. Cu cat este mai mica valoarea den-ului, cu atat mai subtiri si mai fragili vor fi si ciorapii.

Ciorapi ultra subtiri

Acestia au o valoare a den-ului mai mica decat 10 si de regula se folosesc pentru a oferi picioarelor acel aspect dezgolit, acoperindu-le totusi intr-un mod delicat. Astfel de ciorapi reusesc sa mascheze micile imperfectiuni sau petele, mentinand in acelasi timp picioarele racorite pe timpul verii.

Ciorapi subtiri

Ciorapii subtiri se incadreaza intre valorile de 10 den si 20 den si sunt putin mai rezistenti decat ciorapii ultra subtiri.

Dresurile subtiri pot fi purtate atat la tinute de zi cu zi, cat si cu ocazii mai speciale. Se pot purta inclusiv la tinute asociate cu sandale sau pantofi cu varful decupat.

Ciorapi semi-opaci

Astfel de ciorapi au valori intre 21 den si 40 den, pastreaza acelasi look natural, insa sunt mai grosi si mai rezistenti decat cele 2 categorii mentionate anterior. Sunt ideali pentru zilele de primavara sau toamna, cand temperaturile nu sunt din cele mai ridicate, insa look-ul trebuie mentinut natural. Ciorapii semi-opaci sunt disponibili in numeroase variante de culori.

Ciorapi opaci

Ciorapii opaci au valori situate in intervalul 41 den - 69 den si ofera o acoperire buna. Devin ideali in acele zile in care temperaturile sunt destul de racoroase, de exemplu in primaverile timpurii sau toamnele tarzii. Sunt de asemenea disponibili in culori diverse si pot realmente sa transforme o tinuta.

Ciorapi opaci grosi

Cu o valoare a den-ului intre 70 si 99, ciorapii opaci grosi mentin picioarele calde in timpul iernii si ofera acoperire completa. Astfel de ciorapi pot fi purtati de catre reprezentantele feminine in completarea tinutelor care includ fuste sau rochii, chiar daca temperaturile de afara sunt scazute. Cu ingrijirea corespunzatoare, astfel de ciorapi reusesc sa reziste ani de-a randul, datorita grosimii, care accentueaza la randul sau culoarea acestora.

Ciorapi opaci super-grosi

Cand temperaturile din sezonul rece devin foarte scazute, aliatul ideal devine o pereche de ciorapi opaci super-grosi. Grosimea are o valoare de peste 100 den in cazul acestora; ofera acoperire completa, iar culoarea lor rezista mai mult timp datorita grosimii ciorapilor.

Caracteristici de baza ale ciorapilor

Chiar daca par doar niste accesorii simple si banale, exista numeroase elemente ce trebuie luate in considerare atunci cand se alege o pereche de ciorapi sau dresuri.

Finisajul ciorapilor

Acest detaliu se refera la nivelul de stralucire pe care il prezinta ciorapii. Cei cu aspect mat nu au deloc stralucire si se potrivesc unor tinute mai conservatoare, care nu vor sa atraga prea mult atentia asupra picioarelor. Ciorapii usor luciosi au o tenta de stralucire, fara ca aceasta sa fie deranjanta, si pot sa aduca eleganta chiar si in tinutele de zi cu zi.

Ciorapii luciosi au o stralucire evidenta si definesc picioarele mult mai bine decat in cazul altor finisaje, fiind ideali pentru petreceri. Termenii referitori la finisaj pot sa difere de la un producator la altul, insa conceptul ramane acelasi de fiecare data.

Talia ciorapilor

Banda din talie se situeaza in mod normal la nivelul buricului. Pentru cele care abordeaza tinute cu talie mai joasa, exista si ciorapi cu talie joasa a caror banda este la nivelul soldurilor. Exista si ciorapi cu talie inalta, a caror banda ajunge undeva aproape de zona bustului. Acest tip de ciorap ofera un efect de subtiere al taliei, mascand eventualele imperfectiuni.

Clinul ciorapilor

Este acea portiune din material mai gros, cu continut de bumbac, cusuta pentru a intari ciorapii in zona dintre picioare. Clinul de bumbac mai are si rol igienic deoarece absoarbe transpiratia. La unele perechi de dresuri sau colanti acest clin nu exista, acestia avand aceeasi grosime a materialului pe intreaga suprafata.

Chilotul ciorapilor

Chilotul ciorapului este zona care acopera fundul. Exista diferite tipuri de chilot cu diferite functionalitati si lungimi iar unii dintre ei se pot observa daca sunt purtati cu o fustita scurta sau rochita de vara.

Ciorapii cu chilot clasic sunt ciorapii cu chilotul in forma de boxeri. Acestia au zona chilotului realizata din material mai gros, cu valoarea den-ului mai mare, facand vizibila trecerea intre coapse si fese. Desi acesti ciorapi sunt mai rezistenti si mai durabili, nu sunt recomandati la fuste scurte deoarece contrastul dintre culoarea mai inchisa a chilotului boxer si culoarea mai deschisa a coapsei inferioare ar fi vizibila.

Ciorapii cu chilot decorat, spre deosebire de ciorapii cu chilot clasic (boxeri), simuleaza forma unui chilot normal, in forma V.

Ciorapii fara intarituri sunt ciorapii cu aceeasi grosime a materialului pe toata suprafata picioarelor si nu au intarituri vizibile in zona chilotului. Acest tip de ciorapi sunt potriviti pentru fustele scurte si rochitele de vara.

Varful ciorapilor

Tipul varfului determina ce tip de incaltaminte se va folosi la o tinuta.

Varful neintarit are aceeasi grosime ca si restul ciorapului si se potriveste la sandale cu curele, pe cand varful cu intaritura invizibila are o intaritura abia vizibila si merg bine la pantofii decupati. Varful decupat lasa degetele sa respire deoarece nu le acopera nici un material.

Cel mai vizibil tip de varf este varful intarit care este recunoscut pentru durabilitatea lui. Acesta poate fi purtat la toti pantofii in afara de pantofii decupati sau sandale.

Cum alegi culoarea?

Daca ciorapii subtiri sunt disponibili intr-o gama variata de tonuri care imita aspectul natural al pielii, cei opaci sunt disponibili in numeroase culori care ofera femeilor ocazia sa experimenteze. Clasicul negru se potriveste oricarei ocazii si poate fi purtat in egala masura pe timp de zi, dar si pe timp de seara. Culorile mai indraznete pot fi insa asociate cu numeroase vestimentatii. Trebuie tinut cont insa si de faptul ca va fi atrasa atentia asupra picioarelor daca este vorba despre tonuri intense, asadar alegerea culorii va trebui facuta cu grija.

Ciorapi de culoarea pielii

Regula de baza in cazul acestor ciorapi spune ca trebuie sa imite culoarea pielii sau sa fie cel mult cu o nuanta mai deschisa decat aceasta. Daca exista o diferenta prea mare intre culoarea pielii si cea a ciorapilor, rezultatul final nu va fi tocmai cel dorit. Ciorapii de culoarea pielii se potrivesc de minune cu tinute lejere, de vara, dar si cu vestimentatii mai formale.

Ciorapi negri

Se potrivesc cu majoritatea tinutelor, in special insa cu cele in tonuri coloristice mai inchise. Ciorapii de culoare neagra creeaza impresia de picioare mai subtiri, conferindu-le in acelasi timp un look mai elegant, plin de clasa. Atunci cand sunt combinati cu o rochie sau o fusta care atrage toate privirile, creeaza un aspect deosebit si amplifica impactul vizual al intregii tinute. Femeile cu pielea mai deschisa ar trebui sa aiba in vedere faptul ca ciorapii negri pot sa creeze un contrast mai puternic cu aceasta - drept urmare, ciorapii negri sunt recomandati in special celor cu un ton al pielii mai inchis la culoare.

Ciorapi colorati

Ciorapii de culoare maro au un efect similar cu cei negri. Culoarea este insa mai calda si se potriveste de minune cu alte culori specific, spre exemplu, sezonului de toamna. Ciorapii in tonuri de albastru pot sa ajute reprezentantele feminine in crearea unui look mai sofisticat si se potrivesc atat cu tonurile mai deschise ale pielii, cat si cu cele mai inchise. Tinutele in care predomina culoarea albastra, gri sau arginitie pot fi completate cu succes de astfel de ciorapi.

Ciorapi in culori vibrante

Reprezinta o alegere indrazneata, intrucat nu oricine alege sa poarte ciorapi in culori precum galben intens, portocaliu sau rosu aprins. Astfel de ciorapi trebuie combinati cu atentie in tinute in tonuri ceva mai calme. Vestea buna este ca se potrivesc in situatii din cele mai diverse, fara ca nuanta pielii sa mai reprezinte un impediment in purtarea lor.

In concluzie

Cele care isi doresc sa aiba mereu un look feminin pe parcursul intregului an, purtand fuste si rochii, trebuie sa aleaga si ciorapi pe masura. Selectia nu este un proces tocmai usor, intrucat trebuie tinut cont de numeroase aspecte, majoritatea explicate mai sus.

Incepeti prin alegerea den-ului conform anotimpului si temperaturilor de afara. Mai apoi alegeti finisajul preferat, de la cele mate si pana la cele foarte lucioase. Intelegeti foarte bine toate elementele si caracteristicile ciorapilor pentru a putea alege ceva potrivit cu tinuta aleasa, atat din punct de vedere al taliei, dar si a chilotului si nu numai. La final, selectati si culoarea potrivita din gama variata de optiuni existente pe Sosetaria, pentru a completa un outfit cu care veti face senzatie.

 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos