28 MARTIE | 24h cu Transport Gratuit
28 MARTIE | 24h cu Transport Gratuit
left-legs
right-legs

Cum purtăm șosetele? Ghid pentru barbati

Reguli de (bună) purtare

Șosetele sunt un detaliu important în garderobă și chiar dacă mulți domni nu le acordă atenție, dacă nu sunt alese bine, ele pot ruina complet o ținută. Pentru a evita astfel de situații și pentru a crea o bună impresie, am decis să vă prezentăm un scurt ghid de (bună) purtare a șosetelor.



Șosetele se asortează cu pantalonii, nu cu pantofii. Așadar, pantalonii negri îi purtăm cu șosete negre. În cazul costumelor negre, sunt recomandate doar șosetele negre. Pantalonii maro merg cu șosetele maro, cei gri cu șosetele gri etc. Sunt și câteva excepții de la regula aceasta și acestea se referă exclusiv la purtatul șosetelor colorate.

Șosetele albe le purtăm doar la sport. Fără alte comentarii.

Șosetele trebuie să fie lungi, pentru a nu dezvălui deloc pielea piciorului, nici măcar atunci când stăm așezați. Excepția o reprezintă doar tălpicii, care oricum sunt creați pentru a fi invizibili, bine ascunși în pantof.

O ținută elegantă cere obligatoriu șosete elegante. Acelea mai subțiri și lungi, de obicei în culori simple. Aici merită să repetăm regula de mai sus. La costum negru purtăm doar șosete negre, în rest se merge pe regula de asortare cu pantalonul. Mai există și varianta șosetelor colorate care o detaliem mai jos.

CÂND purtăm șosetele colorate


Șosetele colorate au revenit în forță și sunt considerate la modă, actuale. Cu toate acestea, trebuie să știm cum să le purtăm.

- În primul rând, e bine să evităm șosetele colorate la ținutele business formale. În acest caz ar fi preferabil să ne rezumăm la culorile clasice (în special negru), mai ales dacă vrem să luăm parte la un eveniment sobru. Dacă totuși vrem să ieșim din tipare, alegem culori mai puțin stridente sau imprimeuri clasice.

- Șosetele colorate sunt acceptate sau interpretate așa cum trebuie dacă lucrezi în domenii ca modă, IT sau consultanță. De asemenea, sunt „iertați” pentru îndrăzneală toți cei care dețin companii care se află în topul celor mai puternice din lume. În acest caz, criticii de modă consideră că ți-ai câștigat dreptul de a încălca niște reguli.

- Situația se schimbă dacă vorbim de ținutele casual, informale etc. Aici totul e permis și ține de bunul gust și de talentul de a asorta șosete colorate la diferite tipuri și culori de pantaloni.

CUM purtăm șosetele colorate


Așadar, dacă vrei să înveselești o ținută simplă, dacă vrei să o coordonare cromatică mai bună sau dacă știi că vei ajunge să te descalți pe parcursul zilei, alege șosetele colorate. În acest caz, ține minte următoarele sfaturi:

Dacă nu ești sigur ce să alegi, rămâi la modelele clasice. Șosetele în dungi, cele în carouri sau într-o singură culoare (fie ea și portocaliu sau verde) sunt toate variante sigure.

Asortează culoarea șosetelor la ținută. Dacă ai pantaloni albaștri, nu înseamnă că trebuie să alegi șosete albastre. Poți alege o nuanță care se potrivește bine în această combinație. La urma urmei, asta înseamnă să te asortezi cu stil.

Ai grijă la contraste. Dacă porți o haină și un tricou în culori închise, dar în nuanțe apropiate, nu ar arăta bine dacă ai alege șosete într-o culoare puternică, deschisă. Păstrează intensitatea nuanțelor asemănătoare la toate piesele vestimentare pe care le porți. Cum îți poți dai seama că respecți această regulă? Simplu. Niciuna dintre piesele vestimentare nu e „vizibilă de la o poștă”.


Ce trebuie să mai știi e că șosetele gri sunt cele mai sigure și rar poți da greș cu această culoare.

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos