15 - 21 APRILIE | 20% OFF la producatorul Fiore
15 - 21 APRILIE | 20% OFF la producatorul Fiore
left-legs
right-legs

Cum refolosim şosetele? 12 idei ingenioase

Ce fac cu şosetele desperecheate? Cum refolosesc şosetele pe care nu le mai poartă copiii? Asta ne întrebăm de fiecare dată când facem ordine în sertarul cu şosete unde găsim mereu şosete singuratice, care şi-au pierdut “jumătatea”. Ne-am documentat bine şi am descoperit zeci de idei despre cum să reciclăm aceste obiecte vestimentare indispensabile. Aşadar, ne-am gândit să împărtăşim cu voi câteva propuneri de a refolosi şosetele în stare bună pe care nu le mai purtaţi şi pe care nu vreţi să le aruncaţi.

Avem idei pentru decoraţiuni, jucării, dar mai ales întrebuinţări utile. Fie că sunt şosete pentru femei, pentru copii sau şosete colorate pentru bărbaţi, toate pot fi reciclate.

Cum refolosim şosetele pentru casă şi maşină?

1. Ajută la curăţenie. Şosetele din materiale moi pot fi folosite pentru a şterge mobilierul de praf sau pentru a-l lustrui cu ceară. De asemenea, obiectele din argint sau alte metale îşi pot recăpăta strălucirea folosing o şosetă din bumbac îmbibată în apă cu bicarbonat de sodiu.

2. Dacă tot vorbim de curăţenie, o şosetă trasă peste o mătură sau o coadă de mătură sau chiar peste mână te poate ajuta să îndepărtezi praful de pe dulapuri sau locurile mai greu accesibile.

3. Spune adio parbrizului aburit toamna şi iarna. Toarnă într-o şosetă cristale absorbante care se folosesc de obicei pentru litiera pisicii. Acestea vor absorbi umezeală din maşină. Tot ce trebuie să faci este să laşi şoseta într-un spaţiu deschis în interiorul maşinii. De exemplu, pe bord. Drum bun!

Creează accesorii din şosete

4. Foloseşte şosetele pentru comprese calde sau reci. Umple o şosetă cu orez (nu trebuie să fie orez de calitate) şi leag-o bine la capăt, apoi pune-o în cuptorul cu microunde şi las-o să se încălzească între două şi patru minute. Poate să îţi aline durerile musculare, cervicale, lombare. La fel poţi proceda şi în cazul unor contuzii, doar că în loc de orez, vei îmbrăca o pungă cu gheaţă într-o şosetă sau două, dacă nu sunt groase, înainte de a o aplica în locul dureros.

5. Foloseşte şosetele mai groase sau pufoase pentru a-ţi proteja genunchii atunci când lucrezi în grădină, în curte etc. Tot ce trebuie să faci este să tai capătul închis şi să tragi şoseta pe picior, peste genunchi. Dacă e nevoie, poţi să o îndoi, să dublezi materialul care acoperă genunchii, pentru mai mult comfort.

Sursa foto: Sheila Jolley/Getty Images

6. Şosetele vechi pot fi utile şi când te muţi într-o casă nouă. Poţi înveli sau, mai bine zis, îmbrăca paharele sau alte obiecte fragile în şosete pentru a le proteja în timpul deplasării.

7. Dintr-o şosetă strâmtă şi elastică (poţi folosi una pentru copii), îţi poţi crea un suport pentru telefon sau mp3 player. Taie capătul închis al şosetei pentru a-ţi putea trece braţul prin ea. După ce ai pus-o pe braţ, dublează materialul de jos în sus pentru a putea să îţi pui telefonul sau mp3 playerul înăuntru, între straturile de material. Acum tot ce mai trebuie să faci este să apeşi butonul “play” şi să te bucuri de muzică în timp ce faci curăţenie, aspiri, speli pe jos etc.

8. Creează-ţi mănuşi fără degete. Aici va trebui să ai ambele şosete sau măcar şosete din materiale asemănătoare, care pot fi purtate împreună. Decupează o gaură în călcâiul şosetei pentru degetul mare de la mână, apoi taie capătul închis al şosetei pentru restul degetelor. Confortabile şi practice.

9. Taie fâşii groase de aproximativ doi centimetri grosime din fiecare şosetă (de preferat şosete foarte elastice), pe lăţime, începând din partea de sus, pentru a obţine benzi elastice circulare. Le poţi folosi pentru a-ţi lega părul sau în grădină, la diferite sarcini.

Cum faci decoraţiuni şi jucării din şosete?

10. Pentru decoraţiuni, în funcţie de sezon, poţi alege şosete în anumite culori şi cu anumite imprimeuri. Taie capetele închise ale şosetelor pentru a obţine un soi de tuburi din material. Cu acestea poţi îmbrăca orice ramă cu formă circulară. Poţi să îţi confecţionezi chiar tu un suport circular din sârmă pe care să îl foloseşti de Crăciun, Paşte sau Halloween. Dacă ai şosete micuţe, roşii sau verzi, tricotate, le poţi umble cu vată sau cu bomboane, le poţi coase o agăţătoare fină din aţă colorată sau strălucitoare şi te alegi cu cele mai drăguţe decoruri pentru brad.

11. Tot cu şosete colorate poţi îmbrăca ghivece ponosite. Vei da un suflu nou pervazului tău cu flori. Nici măcar nu trebuie să tai capătul şosetei. Poate doar partea de sus, dacă e prea lungă, ca apoi să maschezi frumos marginea de sus.

12. Creează rapid o jucărie pentru animalul tău de casă. Dacă ai o pereche de şosete lungi (sau măcar una), poţi realiza câte un nod la fiecare capăt al şosetei şi tot ce mai rămâne de făcut este să te pregăteşti de o sesiune de joacă împreună cu câinele tău.

 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos