18 - 24 MARTIE | 20% OFF la produsele Gatta
18 - 24 MARTIE | 20% OFF la produsele Gatta
left-legs
right-legs

Dresurile pe care le porti la locul de munca

Iubitoarele de dresuri vor gasi mereu o cale sa adapteze stilurile astfel incat, in functie de contextul in care se vor afla, sa fie potrivit sa afiseze un anumit model. In unele cazuri insa este necesara o astfel de completare a tinutelor. Dau o nota de seriozitate, sunt eleganti si intregesc look-ul. 

Dresurile erau un simbol al pozitiei in societate, asadar tinea si de puterea financiara. Acum insa ca reper, femeia care poarta dres la o tinuta sobra nu face altceva decat sa se supuna unui dresscode si a unor repere ce tin de standardele si reguli de societate. Asta nu inseamna ca trebuie sa arate banal. 

In ce domenii dresurile sunt purtate cu mare frecventa 

Daca la un job de birou tinutele sobre si elegante de tip deux pieces, office style impun purtarea de dresuri ocazional, in alte cazuri exista si o uniforma zilnica de acest gen.

Stewardesa

Un astfel de job are ceva repere clare. Nu sunt permise aparitii neglijente, intrucat fiecare insotitor de bord reprezinta insasi compania aeriana. Tinuta acestora va fi mereu impecabila. Uniforma este aceeasi pentru toate stewardesele. In mod profesionist, este ales un design unitar, de obicei fiind forma de fusta dreapta, camasa alba si sacou. Ca accesorii sunt permise esarfele. La culoarea dresurilor, acestea nu au permisiune de a experimenta si se vor supune regulilor – o culoare neutra de obicei, bejul, culoarea piciorului este o alegere clasica. 

Nu sunt permise modele pe dres, de niciun fel. Simplu, clasic, elegant, iar pentru un plus de confort mai ales pe timpul verii pot fi alesi ciorapii cu banda. 

Job in institutii bancare

Marile companii bancare sunt la fel de stricte in ceea ce priveste imaginea angajatilor. De o seriozitate maxima, acestia trebuie sa denote respect, profesionalism si sa nu lase loc de interpretari prin imaginea pe care o afiseaza. Se adreseaza unui public cu pretentii. 

Un job intr-o institutie bancara nu presupune si o uniforma. Insa asta nu inseamna ca nu exista un dresscode bine implementat. Cele care activeaza intr-un astfel de domeniu stiu ca trebuie sa poarte fuste si rochii office, elegante si sobre, la care asociaza dresuri pe masura. 

Nu sunt permise dresuri precum: cele de tip plasa, modele ce imita jartierele, prea putin tolerate dresurile cu funde, dantela sau dunga pe lungimea piciorului. Simplitatea este cuvant de baza. La capitolul cromatic exista o mai mare varietate de optiuni, adaptand in functie de tinuta. De data aceasta dresurile negre sunt favorite, iar pentru ca negrul este mai sobru sunt permise si modele discrete – buline sau model inspirat, floral, cum sunt dresurile Marylin Patrizia Guci. 

Dupa caz, pot fi alese si dresuri gri, maro, ecru, bej, dar mai ales cei nuanta piciorului si/sau negri. 

Front office in marile companii private

Atunci cand pasim intr-o institutie, cladire si suntem intampinati de un chip zambitor, avem mai multa incredere ca solicitarile noastre vor fi luate in seama. Ei bine acea persoana are rolul sau tocmai de a face oaspetii sa se simta placut, confortabil, respectati si ascultati. Imaginea pe care o afiseaza o astfel de persoana este foarte de bine studiata. 

Daca este vorba de un domeniu fashion, atunci o persoana ce ocupa un astfel de job, front office, poate afisa un look in concordanta cu domeniul. Dresurile in acest caz pot fi colorate, cu modele. Nu acelasi lucru il vom spune despre domenii mai sobre. Intr-o companie unde activeaza ingineri, contabili imaginea pe care compania doreste sa o transmita publicului este desigur cea de sobrietate si seriozitate mai ales. 

Ce dresuri poarta o doamna intr-un astfel de caz? Cele simple, adaptate tinutei, nu foarte luciosi.

Functionare publice

Fie ca vorbim de secretare in scoli, de functionare in primarii, astfel de domenii impun de asemenea un dresscode. Nu vor fi permise dresuri de orice fel si indiscutabil acestea trebuie sa fie de calitate. 

Balerinele

Dresul face parte din tinuta de scena a unei balerine, asadar indiscutabil acestea nu pot afisa costumul de balerina fara dres. Si aici exista un caz aparte, astfel ca dresul este simplu, opac si mat. 

Daca pana acum asociam ideea de dres cu libertatea feminina de a intregi o tinuta cu ciorap elegant, iata ca de multe ori acest lucru este reglementat de regulamentul interior. Dar cine spune ca un dres simplu, clasic nu este unul elegant? 

 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos