25 APRILIE | 24h Transport Gratuit
25 APRILIE | 24h Transport Gratuit
left-legs
right-legs

Ghid pentru bărbați - cum purtam sosetele

Aparent sunt mai putin importante, insa in realitate pot sa ruineze complet o tinuta. Este vorba despre sosete, acele piese vestimentare pe care uneori barbatii le aleg in graba, fara sa le acorde atentia cuvenita.

Pentru a evita situatii neplacute, pentru a nu atrage priviri dezaprobatoare ale cunoscatorilor, am conceput in randurile urmatoare un scurt ghid ce prezinta o serie de criterii in functie de care trebuie alese sosetele corespunzatoare.

1. Cum purtam sosetele in functie de tinuta

Un outfit elegant necesita si sosete pe masura. Va trebui sa alegi sosete simple elegante, in culori care se asorteaza cu cea a pantalonilor purtati, pentru a nu face nota discordanta cu tinuta.

Pentru tinute casual, poti opta pentru sosete mai putin elegante sau cu model, care sa ofere insa piciorului acelasi confort cautat si care sa se asorteze perfect intregii vestimentatii.

In cazul tinutelor sport, trebuie sa tii minte o singura regula care este de fapt si exclusivista. Sosetele albe, indiferent de lungime, se poarta doar cu tinute sport. Evita sa le porti la costum, evita sa le porti la tinute casual - va trebui sa faci distinctia intre casual si sport. Exista, totusi, o exceptie: sosetele albe pot fi purtate si cu altfel de tinute doar in cazul in care piesele vestimentare sunt predominant deschise la culoare.

2. Cum alegi sosetele in functie de culoare

Daca regula generala atunci cand vine vorba de outfituri sport spune sa optezi pentru sosete albe, pentru alte tipuri de tinute vei aplica o alta regula - alege sosetele care sa se asorteze culorii pantalonilor purtati dar o nuanta mai deschisa sau mai inchisa.

Pentru costum negru alege sosete negre, elegante. Pentru costum maro, alege sosete maro, elegante. Pentru tinute cu jeansi, opteaza pentru sosete in culoarea pantalonilor purtati. Ai inteles ideea - asortarea se face cu pantalonii si nu cu pantofii.

In cazul in care esti adeptul sosetelor cu imprimeuri multicolore, vei iesi cu siguranta in evidenta atunci cand le vei afisa. Acesta este si scopul, la urma urmei, insa nu trebuie sa exagerezi. Regula in aceasta situatie spune ca acele culori din imprimeul sosetelor ar trebui sa se regaseasca si in culorile celorlalte piese vestimentare pe care le porti.

3. Cum alegi sosetele in functie de material

Aici ai practic 3 optiuni: fibre naturale, fibre sintetice sau mixuri ale acestora in proportii diverse.

Daca vei alege sosete din fibre naturale (de ex. Bumbac 100% sau lana), trebuie sa stii ca astfel de materiale nu incurajeaza transpiratia picioarelor, permit pielii sa respire si au de asemenea proprietati antibacteriene si antifungice. De asemenea, ajuta la reglarea temperaturii, prin faptul ca ofera o ventilatie corespunzatoare, ceea ce inseamna ca sunt alegeri potrivite indiferent de sezon. Vara iti vor oferi confort prin faptul ca permit picioarelor sa respire, iar in sezonul rece vor favoriza retinerea caldurii pentru a-ti oferi nivelul de confort dorit atunci cand temperaturile scad.

Sosetele realizate din materiale sintetice sunt de preferat in cazul in care desfasori activitati sportive. Textura lor ofera o oarecare amortizare in cazul socurilor - spre exemplu, sosetele din materiale sintetice sunt recomandate pentru cei care practica alergarea sau diverse alte sporturi.

Nu in ultimul rand, poti alege sosete realizate din mixuri de materiale naturale dar si sintetice. Acestea se comporta si se poarta bine, in conditiile in care vrei sa oferi picioarelor un anumit nivel de compresie cu ajutorul unui procent de elastan ce intra in alcatuirea sosetelor. In acelasi timp, picioarele vor beneficia si de confortul pe care il ofera fibrele naturale.

4. Cum alegi sosetele in functie de tip, respectiv lungime

Ca o regula generala, pentru pantaloni lungi vei opta pentru sosete lungi pana la gamba. Este vorba despre tinute elegante precum un costum, dar si cele casual constand in pantaloni de stofa sau jeansi. De retinut este faptul ca va trebui sa mentii aceeasi asortare cromatica: sosetele pe care le alegi vor trebui sa aiba aceeasi culoare dar o nuanta mai inchisa sau deschisa decat a pantalonilor purtati.

Sosetele scurte, care ajung pana la glezna sau care depasesc putin baza incaltamintei, pot fi purtate de regula pentru tinute sport. Astfel de sosete le poti alege si daca vestimentatia ta este una de tip casual, care implica si o pereche de pantaloni scurti fie pana la genunchi, fie trei sferturi.

Mai ai la dispozitie si acele sosete de tip “talpici”. Acestea le poti purta cu incredere atunci cand incalti mocasini si vara pentru adidasi - iti vor oferi confortul dorit, fara a fi vizibile.

Indispensabile pentru orice tip de outfit masculin, sosetele trebuie alese cu mare atentie. Poti gasi in cadrul catalogului nostru de produse modele de sosete barbatesti de calitate, realizate din diverse materiale si disponibile in culori variate, in asa fel incat sa ai de unde alege solutiile potrivite pentru tine.


Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos