18 - 24 MARTIE | 20% OFF la produsele Gatta
18 - 24 MARTIE | 20% OFF la produsele Gatta
left-legs
right-legs

Mituri despre dresuri si ciorapi pe care nu ar trebui sa le mai crezi

Circula multe mituri despre ciorapi si dresuri, ca si legendele populare. Daca le crezi pe toate, te vei limita singura si vei sta departe de lumea fascinanta a ciorapilor. Noi la Sosetaria, venim cu  cateva explicatii si argumente si daca este nevoie de mai mult, iti oferim si cateva motive in plus sa porti cu drag, oricand, in orice combinatie, dresuri care mai de care mai feminine si elegante.

Este timpul sa nu mai crezi orice mit!

Sunt dresurile si ciorapii prea inconfortabili de purtat? Fals! 

Este unul dintre cele mai raspandite mituri despre acest subiect. Desigur, nu poti spune neaparat ca dresurile, ciorapii pe care ii porti se simt ca si cand nu ai purta nimic, ca un strat de piele. Cei de calitate insa iti ofera tot confortul de care ai nevoie pentru a arata bine pe tot parcursul purtarii lor. Conteaza sa alegi ceva potrivit tie si mai ales sa alegi marimea potrivita.

Marimea potrivita face cea mai mare diferenta. Atentie si la brand, caci difera calitatea in functie de producator, asadar poate ar fi mai bine sa te orientezi si in functie de nevoile tale (calitate, marime, durabilitate)

Sunt inconfortabili daca alegi o marime prea mica, ceea ce face ca ciorapul sa se opreasca brusc sub talie, se trage in jos si este posibil sa te jeneze. Daca sunt sub marimea necesara tie, vei avea senzatia ca te strang si se pot rupe in varf deoarece presiunea asupra degetului cel mare adesea subtiaza ciorapul.

O alta situatie ce poate duce la o stare nu prea confortabila este atunci cand ciorapii par ca te inteapa. Aici vorbim despre compozitie si calitatea materialelor utilizate in productia acestora. Incearca-i pe cei cu materiale de calitate, din microfibra sau cei de cashmir, prietenosi cu pielea.  Pentru cele cu piele sensibila, unele materiale pot crea un anumit disconfort.

Femeile insarcinate nu au voie sa poarte ciorapi. Fals din nou! 

Idei precum ca dresurile sunt stramte sau ca afecteaza circulatia sanguina sunt nefondate. Marii producatori de nisa ne demonstreaza ca nu exista vreun risc de a purta ciorapi in perioada de sarcina si asta o demonstreaza produsele special create pentru femeile insarcinate.

Revenind la necesitatea de a alege marimea potrivita, in perioada sarcinii trebuie sa tinem cont de modificarile corporale de la luna la luna. Dupa primul trimestru, cand burtica incepe sa fie mai proeminenta, dresurile preferate pot fi alese din gama speciala, dedicata femeilor gravide.

Doar cele cu o silueta perfecta pot purta ciorapi. Desigur ca este fals.

Daca vorbim despre femei mici de inaltime, cu picioare groase, nu este o idee foarte buna ca acestea sa poarte ciorapi ultra subtiri sau subtiri. Efectul ar putea fi cel de accentuare a formelor iar dresurile daca nu sunt special create pentru femei cu forme voluptoase se pot rupe foarte usor. Sunt insa ideali ciorapii opaci. De asemenea, ciorapii cu modele pot distrage atentia de la mici imperfectiuni, cum ar fi celulita de pe picioare. 

In fond exista o asa mare varietate de ciorapi, incat orice femeie isi poate gasi ceva pe placul sau. Trebuie doar sa fie constienta de ceea ce o avantajeaza.

Toti ciorapii se rup, mai ales in varful degetelor

Desigur ca ai patit asta cel putin o data. De vina este in primul rand calitatea a ceea ce cumperi si porti. Nu uita ca sunt modele si cu intaritura extra.

Nu exista ciorapi fara cusatura in zona degetelor. Exista cel mult variante de ciorapi produsi cu mare finete astfel incat acea clasica cusatura din varf sa nu fie prea vizibila, sau sa fie sub degete, nu neaparat in fata. Aceste dresuri sunt cautate in mod special de catre persoanele care folosesc incaltaminte decupata in fata.

 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos