15 - 21 APRILIE | 20% OFF la producatorul Fiore
15 - 21 APRILIE | 20% OFF la producatorul Fiore
left-legs
right-legs

Șosete bumbac 100% sau șosete din bumbac cu adaosuri sintetice?

Trebuie să recunoaștem un fapt: atunci când vine vorba despre a alege articole vestimentare, inclusiv șosete, decizia nu este niciodată una ușoară. Oricine își dorește ca ceea ce alege să îi avantajeze corpul, dar să fie în același timp în trend. Trebuie să fie vorba despre ceva care se încadrează într-un anumit stil vestimentar, dar care să fie realizate și din materiale calitative, rezistente și care să ofere confort.

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care ni le adresăm se referă la materialele din care sunt confecționate șosetele. Să fie cele din bumbac 100% mai indicate, sau cele care includ pe lângă bumbac și un procentaj de fibre sintetice? Ca de fiecare dată, adevărul este undeva pe la mijloc - explicațiile le puteți citi în continuare.

Ce caracteristici prezintă șosetele din bumbac 100%?

 

Știm cu toții că bumbacul este o fibră naturală utilizată încă din cele mai vechi timpuri pentru confecționarea articolelor vestimentare. Ce caracteristici prezintă însă acesta?

În primul rând, este vorba de un material plăcut la atingere, care prezintă în același timp o rezistență deosebită. Într-un mod paradoxal ar putea spune unii, bumbacul este deosebit de delicat cu pielea, oferă lejeritate la purtare și este de asemenea foarte rezistent.

O altă trăsătură binecunoscută a bumbacului este faptul că permite pielii să respire. Fiind o fibră naturală, acesta lasă pielea să respire în voie, reglează temperatura corpului și nu favorizează apariția transpirației.

Sosetele din bumbac 100% mai prezintă un atu pentru cei care le aleg, mai ales pentru persoanele cu pielea sensibilă. Bumbacul este o fibră naturală cu caracter hipoalergenic, care minimizează riscul dezvoltării bacteriilor, ceea ce face ca șosetele din bumbac 100% să fie o recomandare pentru persoanele cu o sensibilitate ridicată a pielii.

Fără îndoială aceste caracteristici sunt atractive, însă trebuie de asemenea știut și faptul că șosetele din bumbac 100% nu sunt la fel de elastice precum cele care au și un adaos de material sintetic. Rezistența la cicluri de spălare repetate este astfel diminuată, însă proprietățile benefice ale materialului se păstrează fără îndoială.

 

Caracteristici ale șosetelor din bumbac cu adaosuri sintetice

 

Dacă în ceea ce privește bumbacul v-am oferit lămuririle necesare, e timpul să discutăm puțin și despre fibrele sintetice. Acestea se utilizează la realizarea diverselor piese vestimentare, fără a se limita însă strict la acestea. Iată și ce avantaje prezintă aceste fibre sintetice:

 

  • Sunt rezistente - fiind prelucrate și obținute cu ajutorul tehnologiilor ultramoderne, asemenea fibre dau dovadă de rezistență, tranferând această caracteristică și pieselor vestimentare în alcătuirea cărora intră
  • Se usucă rapid - materialele de natură sintetică au proprietatea de a nu reține apa, motiv pentru care și piesele vestimentare care le conțin în diverse ponderi se vor usca mai repede.
  • Își păstrează forma și nu fac cute. Prin comparație cu bumbacul, materialele sintetice revin mult mai rapid la forma inițială și se șifonează mai greu.

 

Cu privire la șosetele din bumbac cu adaosuri de materiale sintetice, merită menționat un fapt. În cazul în care este vorba despre o proporție mai ridicată de fibre sintetice, poate să apară și un neajuns. Aceste materiale nu favorizează o ventilație corespunzătoare, nu permit pielii să respire, iar astfel pot să apară probleme precum transpirația excesivă, care duce implicit și la formarea unor mirosuri neplăcute. Desigur, este vorba despre acele șosete care includ o proporție ridicată de fibre sintetice, după cum menționam.

Revenind la întrebarea inițială, răspunsul se află, după cum menționam, undeva pe la mijloc. Secretul de a alege șosete potrivite perfect ține strict de nevoile, gusturile și preferințele persoanei care le poartă. Pentru unele persoane ar putea fi mai potrivite șosetele din bumbac 100%, delicate, confortabile și care permit pielii să respire, în timp ce pentru alții cele cu un adaos de materiale sintetice pot fi alegerea ideală: sunt mai elastice, rezistă mai bine în timp, se comportă bine la cicluri repetate de spălări și își păstrează aspectul o perioadă îndelungată.

Desigur, atunci când se aleg șosetele un criteriu principal de selecție se referă și la calitatea materialelor. Chiar și o pereche de șosete din bumbac 100% poate fi de un nivel calitativ mai scăzut decât șosete realizate din mixuri de materiale - fibre naturale și fibre sintetice deopotrivă, dacă în realizarea lor a fost utilizat bumbac de o calitate îndoielnică.

 

În speranța că v-am lămurit cu privire la această dilemă, vă așteptăm în cadrul magazinului nostru online cu oferte și produse caracterizate de calitate, la prețuri avantajoase.


Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos