left-legs
right-legs

Cauze si remedii pentru picioarele obosite sau “grele”

Nu e o problema izolata si nu este ceva care se intampla numai unei anumite categorii de persoane. Este vorba despre senzatia de picioare “grele” sau obosite pe care multi dintre noi o resimtim la finalul unei zile.

In randul persoanelor adulte, femeile sunt insa mai predispuse la aceasta problema, din cauza schimbarilor hormonale asociate cu menstruatia, sarcina, menopauza sau utilizarea pilulelor anticonceptionale. Acestea ar fi insa doar cateva dintre cauze - iata alte cateva exemple:

Suprasolicitarea picioarelor in timpul zilei

Desi de multe ori nu constientizam acest lucru, deseori ne supunem corpul, in special picioarele, la activitati pur si simplu extenuante. Petrecem foarte mult timp stand in picioare, fie intr-un singur loc, fie facand diverse treburi prin casa. La final de zi, oboseala resimtita la nivelul picioarelor reprezinta semnalul de alarma transmis de organism, care indica faptul ca am recurs la o suprasolicitare a acestuia.

Incaltamintea utilizata este nepotrivita

A purta tocuri pentru o zi intreaga poate fi pur si simplu chinuitor, insa nici purtarea incaltamintei cu talpa joasa nu este benefica sanatatii picioarelor. Ambele tipuri de incaltaminte pot sa provoace la final de zi senzatia de picioare obosite.

Probleme cu circulatia la nivelul picioarelor

Din cauze ereditare sau pur si simplu datorita stilului de viata adoptat, unele persoane sunt mai predispuse la senzatia de picioare obosite, din cauza circulatiei sanguine proaste.

Obezitatea, alimentatia improprie sau sedentarismul pot fi de asemenea alte cauze care provoaca frecvent senzatia de picioare obosite. Sa vedem insa ce putem face pentru a remedia aceasta senzatie si pentru a reda picioarelor relaxare.

Cum inlaturi senzatia de picioare “grele”

1. Imbaierea picioarelor

Fie ca este vorba despre bai cu plante, cu sare de mare sau simple bai fierbinti, acestea iti ofera sansa de a scapa de senzatia de picioare obosite. Diversele “adaosuri” folosite in apa in care iti imbaiezi picioarele sau pur si simplu temperatura mai ridicata a acesteia stimuleaza circulatia si reduc inflamatiile, oferind picioarelor un tratament relaxant.

2. Masaj pentru picioare

Acesta poate fi un remediu foarte eficient pentru a scapa de senzatia de picioare grele dupa o zi extenuanta. Fie realizat ca atare, fie folosind diverse uleiuri si lotiuni, masajul stimuleaza de asemenea circulatia, elimina tensiunile acumulate la nivelul muschilor si articulatiilor si redau picioarelor o senzatie de bine, de relaxare.

3. Utilizarea ciorapilor compresivi

Fie pentru a trata, fie pentru a preveni aparitia senzatiei de picioare obosite, utilizarea ciorapilor compresivi poate fi solutia ideala. Mai multe informatii despre acestia poti gasi aici, insa ceea ce trebuie sa stii este ca purtarea lor te poate ajuta din numeroase puncte de vedere:

  • -imbunatatesc si stimuleaza circulatia sanguina
  • -previn inflamarea, umflarea picioarelor
  • -impiedica dilatarea venelor superficiale
  • -ofera sustinerea necesara si pot masca anumite imperfectiuni

Ciorapii compresivi sau medicinali exercita o presiune graduala asupra picioarelor, pornind de la glezna, unde nivelul de compresie este mai ridicat, si continuand cu un nivel de compresie scazut treptat pe masura ce urca pe picior. In acest fel se previne dilatarea venoasa, circulatia sanguina este imbunatatita si se ajunge la prevenirea sau chiar remedierea neplacutei senzatii de picioare grele.

Dupa cum mentionam initial, aceasta problema este una destul de des intalnita. Oricine poate avea senzatia de picioare obosite dupa o zi solicitanta, insa daca se acorda picioarelor importanta cuvenita si se urmeaza sfaturile mentionate anterior, acestea vor fi mentinute relaxate, sanatoase si problemele legate de senzatia de oboseala a picioarelor vor fi uitate.

 

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos