left-legs
right-legs

Cum sa-ți asortezi ciorapii intr-o tinuta moderna

Conceptul de ciorapi a aparut in anii 1960 in SUA, sub forma comuna cu care publicul feminin s-a obisnuit astazi.  A fost lansat odata cu trendul miniskirt, a fustelor mini ce de asemenea s-a pastrat pana in prezent si continua sa incante publicul feminin.

Daca in trecut era o provocare accesorizarea ciorapilor cu jartiere spre exemplu, acum solutiile sunt atat de diversificate incat orice femeie poate alcatui o astfel de tinuta rapid si fara prea mult efort. Piese de rezistenta in garderoba din orice sezon, ciorapii sunt elemente recomandate astazi de designerii din intreaga lume, deopotriva si de bloggerite sau chiar de publicul feminin in general. Cu siguranta ai urmarit cel putin o data dezbateri realizate pe acest topic, despre cum sa porti corect ciorapii, cum sa ii asortezi, cand sa ii porti si alte astfel de subiecte. Chiar in cadrul blogului nostru gasiti o sumedenie de articole ce au in centrul atentiei ciorapii, sub diversele lor stiluri si modele, din care va puteti inspira.

La randul nostru sustinem diversificarea tinutelor cu ajutorul ciorapilor, aparent simple piese de lenjerie, dar care pot transforma complet un outfit. Daca sunteti pasionate de moda, mai mult ca sigur ati observat ca deseori modelele si chiar manechinele din magazinele de profil poarta ciorapi in cele mai interesante stiluri si modele.

Va invitam sa cititi mai departe pentru a descoperi cateva propuneri cu privire la asortatea ciorapilor cu imbracamintea, sugestii pe care le si puteti pune in practica in aceasta vara!

Stiluri in tendinte - cum asortam ciorapii la tinutele de sezon

Cu bucurie spunem ca limitele privind purtarea ciorapilor sunt aproape inexistente, atat timp cat se merge pe principiul bunului gust. Regulile in lumea modei se schimba de la sezon la sezon, deci recomandam experimentarea cu incredere a unor tinute cu ciorapi. Atentie! Cautati combinatiile care arata ingriijt, raportat la nuantele in tendinte si diverse tabuuri de moda.

Factori la care trebuie sa va raportati privind o astfel de alegere sunt:

·        Stilul adecvat de imbracaminte si mediul inconjurator.

·        Varsta.

·        Preferintele personale si tendintele modei.

·        Conditiile meteorologice.

Reguli general valabile

Chiar daca este epoca in care se fac experimente privind vestimentatia si combinatiile intre stiluri diverse, recomandarea noastra este de a va raporta mereu la aceasta regula: o tinuta armonioasa prezinta aceeasi densitate a materialelor specifice ciorapilor, imbracamintei, dar si masivitate a incaltamintei.

Bumbacul si materialele sintetice specifice imbracamintei merg cel mai bine in combinatie cu ciorapi cu o densitate de pana la 40 den. Cei cu densitatea de 20 den sunt subtiri si ideali pentru vara, in timp ce modelele de 40 den sunt demi-sezonieri. Recomandam modelele mai dense la rochii si fuste din denim, tricot sau lana.

Mare atentie pentru adeptele stilului office: ciorapii cu o densitate mare nu sunt potriviti la costume sau alte tinute business!

Recomandare:

Nu cautati sa realizati economii la capitolul ciorapi. Un model ieftin este mai predispus sa se agate si se poate rupe oricand, prezinta si un aspect inestetic, accentuat de pliurile neatractive ce se creeaza pe lungime. Culoarea in cazul acestora este distribuita neuniforma, ceea ce nu se preteaza unei tinute de bun gust.

Investiti un timp suficient in alegerea ciorapilor potriviti in diverse contexte, pentru a avea garantia unor tinute ireprosabile. Va invitam sa descoperiti o serie de recomandari privind tendintele din acest sezon in materie de dresuri - https://www.sosetaria.ro/blog/moda-2018-2019-ce-se-poarta-in-materie-de-dresuri.htm.

Sa nu uitam de vremea de afara! Cand temperaturile sunt peste valorile normale, e de preferat sa renuntati la ciorapi. Daca nu va simtiti confortabil in fuste sau rochii mini/midi fara o astfel de accesorizare, va recomandam sa descoperiti modelele  de ciorapi subtiri, adaptati trendurilor, deci oricand alegeri de bifat! Alegeti mai degraba ciorapi transparenti sau in culori deschise si nicidecum negru.

Moda sosetelor peste ciorapi este de mult apusa. Numai in tinutele cu pantofi ce acopera glezna, deci care practic fac sosetele invizibile este o optiune aceasta.

Deloc un tabu astazi, moda ciorapilor cu incaltamintea deschisa se sustine! Este foarte important sa urmariti insa o serie de reguli:

v  Pantofii nu trebuie sa aiba tocuri super inalte!

v  Ciorapii nu trebuie sa fie nude in anumite contexte!

v  Cusaturile ciorapilor sau degetele de la picioare nu trebuie sa ramana la vedere!

v  Ciorapii nu trebuie sa fie invizibili sau exagerat de transparenti, dar nici prea grosi in sezonul estival!

Raportati-va intotdeauna la evenimente, la ocazii si armonizati tinutele cu ciorapii potriviti.

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos