18 - 24 MARTIE | 20% OFF la produsele Gatta
18 - 24 MARTIE | 20% OFF la produsele Gatta
left-legs
right-legs

Ghid practic de achiziție a dresurilor: cum alegi ciorapii în funcție de culoarea pielii

sursa: https://ro.pinterest.com/pin/137289488810710206/

Învață să alegi ciorapii în funcție de culoarea pielii

Vrei dresuri care să se asorteze perfect cu ținutele tale? Citește ghidul nostru și învață să alegi ciorapii în funcție de culoarea pielii.

Așa cum, spre exemplu, ramele ochelarilor de soare sau de vedere se aleg în funcție de fizionomia feței și ciorapii trebuie achiziționați ținând cont de culoarea pielii. De ce este important să acorzi atenție acestui detaliu? Pentru că atunci când ne asortăm ținutele ne dorim să arătăm impecabil.

Să ne înțelegem. Când vorbim despre alegerea dresurilor în funcție de culoarea pielii ne referim la ciorapii cât mai subțiri, bej-nud, și nu la cei denși și colorați. O să înțelegem în acest articol de ce facem această precizare.

Desigur, există soluții indiferent de stilul și personalitatea fiecăruia. O ținută office sau chiar o abordare relaxată ori ceva mai îndrăzneață poate fi oricând completată de o pereche de ciorapi care îți vin perfect.

De ce este important să acorzi atenție tenului tău? Pentru că nuanța dresurilor te poate pune în valoare și poate schimba modul în care îmbrăcămintea și accesoriile purtate îți accentuează anumite trăsături.

Știm bine că picioarele unei femei sunt dovada eleganței și a rafinamentului. Fie că porți o rochiță de vară sau o fustă elegantă, picioarele tale spun o poveste. Nu-i așa că vrei ca această poveste să fie una cu adevărat memorabilă?

Noi îți propunem un scurt ghid practic care să te ajute să alegi corect dresurile în funcție de culoarea pielii.  

Între timp, poți învăța mai multe și despre ce tip de ciorapi trebuie să porți când te încalți cu sandale.

Cum cumperi ciorapii în funcție de culoarea pielii

Sursa: https://ro.pinterest.com/pin/84442561750775114/

Așa cum am amintit mai sus, dresurile în culoarea pielii sunt cei în nuanțe de bej-nud (visone, natural, pudra, sable, tan). Unii sunt mai închiși, alții mai deschiși, în timp ce ai la dispoziție și ciorapi cu aspect mat sau lucios.

O întrebare la care trebuie să răspundem în acest moment este, totuși, următoarea:

„Se mai poartă dresuri în culoarea pielii?”. Și de aici, putem deriva subiectul către au revenit ciorapii transparenți în trend? sau la ce tip de ținută se recomandă dresurile transparente?

Ei bine, ciorapii în culoarea pielii sunt o soluție vestimentară care, poate, nu se va demoda niciodată. Clasici, distinctivi dar discreți, aceste accesorii te vor pune în valoare cu ușurință deși, în același timp, îți pot strica aspectul dacă nu îi alegi cu grijă.

Verificarea dresurilor în funcție de ten și alegerea lor

Regula este destul de simplă și de intuitivă: cu cât dresurile sunt mai apropiate ca nuanță de culoarea pielii, cu atât vei arăta mai bine.

Când mergi pe mâna ciorapilor transparenți ai nevoie de discreție. Îi porți, de regulă, atunci când vrei ca piciorul să arate impecabil. Fără imperfecțiuni, urme de celulită sau alte detalii care îți pot strica vestimentația.

Așadar, nu dresurile se fac remarcate în acest caz, ci picioarele tale.

Pe scurt, alege o nuanță de bej deschis (cât mai deschis) dacă tenul tău este unul apropiat de culoarea albă. Desigur, nuanțele se vor închide urmând culoarea pielii tale.

Nuanțele deschise le ai, de cele mai multe ori, în cazul dresurilor cu densitate cât mai mică (sub 10 DEN, sau chiar sub 5 DEN dacă vrei să fii foarte riguroasă). Aceștia mai sunt denumiți și second skin și, prin densitatea scăzută, asigură aspectul natural al culorii pielii.

Evită ciorapii lucioși. Da, poți spune că adaugă un plus de eleganță însă, în lumina zilei, luciul lor poate fi supărător. Îi poți alege, dar îți recomandăm să îi asortezi unei ținute de seară.

Dacă îți faci griji că ciorapii atât de subțiri se rup ușor, uită de această problemă. Poți alege produse de calitate, rezistente care fac față provocărilor uzuale la care îți poți supune dresurile.

Când se poartă dresurile în culoarea pielii

Dresurile transparente, asortate în culoarea pielii, se recomandă doar pentru anumite ținute.

Dacă ar fi să vorbim despre așa nu, am putea puncta:

• dresurile fine nu se poartă cu o îmbrăcăminte sportivă, așa cum ar fi, de exemplu, pantalonii scurți;

• când porți ciorapi transparenți nu folosești bocanci, adidași sau orice altceva în afară de o încălțăminte elegantă;

• dresurile în culoare pielii nu se potrivesc cu ținutele groase (de exemplu, rochii-pulover) sau cu cele casual, oricât de smart ar fi ele.

Și atunci, când se poartă dresurile în culoarea pielii? Recomandarea noastră este să o faci când îmbrăcămintea ta este formată din taior elegant, jupă creion sau o rochie discretă.

Alegerea dresurilor colorate

Sursa: https://ro.pinterest.com/pin/235594624241913546/

Dacă ne îndreptăm atenția către dresurile colorate, atunci este bine să fii atentă la vestimentația ta și mai puțin la culoarea pielii. Sigur, culoarea pielii poate oferi fie contrastul mult dorit, fie asortarea perfectă de care ai nevoie. 

Fiind mai dense, aceste dresuri ascund imperfecțiunile pielii, iar culoarea picioarelor este și ea mascată. Așadar, în alegerea ta va conta vestimentația pe care vrei să o asortezi cu ciorapii.

Cei închiși la culoare (negrii, maro sau în tonalități similare) se vor potrivi doar cu ținute în aceleași nuanțe.

Poți folosi dresurile ca pată de culoare însă doar atunci când îi poți asorta cu piese din vestimentația ta: o geantă, o curea, un ceas sau chiar cu o pereche de ochelari de vedere sau de soare. Aici putem include și tenul feței, al mâinilor sau chiar culoarea părului.

Culoarea, densitatea ciorapilor și anotimpul

Alte criterii de alegere a dresurilor se referă la densitate și anotimp.

Iarna sau atunci când temperaturile de la exterior sunt scăzute vei opta pentru o pereche de ciorapi groși. Adică, vei alege dresuri cu densitate ridicată și în acest caz îi vei putea asorta mai ușor cu ținte groase, specifice anotimpurilor friguroase.

Toamna și primăvara se potrivesc dresuri cu densitate medie. În acest caz poți opta pentru ciorapi colorați, dar fini, care să creeze impresia de siluetă înaltă și subțire. Și vei putea purta cu încredere ciorapii în culori neutre, așa cum sunt: gri, maro, bej, vișiniu, ruginiu sau bleumarin.

O impresie de siluetă înaltă și suplă o obții și atunci când îți asortezi culoarea dresurilor cu culoarea pantofilor. Desigur, vei avea nevoie de pantofi cu toc. 

Am tot menționat în cursul articolului nostru despre densitatea ciorapilor și cum aceasta influențează atât alegerea dresurilor, cât și a vestimentației tale, iată criteriile la care trebuie să fii atentă:

• Ciorapii în culoarea pielii sau transparenți: cei despre care am pus accentul în acest articol și despre care ți-am spus că au o grosime de sub 10 DEN. Cu ei obții o ținută elegantă în care piciorul arată perfect și fără imperfecțiuni.

• Ciorapii semi-transparenți: ciorapii clasici-groși îi găsești între 20 și 40 DEN sau între 41 și 80 DEN dacă vrei dresuri cu aspect opac. Ciorapii aceștia se potrivesc cu rochii până la genunchi sau chiar cu pantaloni scurți. În plus, fiind ceva mai groși, acești ciorapi se pot purta și iarna în prezența unor materiale precum stofă, catifea, lână, mătase sau bumbac.

• Ciorapi ultra-opaci: cu grosimi între 70 și 99 DEN sau chiar +100 DEN. Aceștia vor da impresia de colanți și se potrivesc ținutelor groase sau celor casual și sport.

Ținutele îndrăznețe cu ciorapi colorați

Sursa: https://ro.pinterest.com/pin/510314201535446809/

Dacă stilul tău este unul îndrăzneț și îți place să experimentezi culori cât mai diverse, atunci dresurile te vor ajuta să obții o imagine de invidiat.

Și sigur vei aprecia un contrast care atrage toate privirile.

În acest caz, alege ciorapii roșii. Îi poți asorta mereu cu o  vestimentație cu accesorii în culoarea neagră sau dacă vrei să ieși cu adevărat în evidență, la o ținută all-black. În plus, ciorapii roșii, negrii sau în tonalități puternice se vor potrivi cu o culoare a pielii deschisă, asigurând o imagine care va întoarce toate privirile.

Ciorapii în culori precum vernil, bleu sau alte nuanțe pastelate se potrivesc cu o ținută cu accente de alb. Tot albului i se pot asorta dresuri cu model, cu buline sau cu modele înflorate și geometrice. În acest caz un ten mai închis al pielii se va asorta mai bine cu dresurile alese.

Dacă îți place rozul, bejul sau portocaliul, poți asorta dresurile cu o ținută care are în componența sa nuanțe de gri.

Cumpără tot ce ai nevoie pentru o ținută care să te reprezinte

După cum vezi, alegerea ciorapilor în funcție de culoare pielii se referă la dresurile pe care să le asortezi cu o ținută elegantă. În acel caz ai nevoie ca toate accesoriile să se potrivească perfect. Și, așa cum ți-am spus, ai nevoie de o pereche de ciorapi cu densitate sub 10 DEN. Și, de preferat, să eviți modelele lucioase dacă le vei purta ziua, în lumina soarelui.

O altă recomandare este să nu asortezi o pereche de ciorapi groși cu o îmbrăcăminte subțire. Și nici invers. Ai nevoie de un aspect îngrijit, care să îți pună în valoarea picioarele și silueta.

Cât despre culorile dresurilor, noi îți recomandăm să uiți de prejudecăți. Poartă îmbrăcămintea care te face să te simți cât mai relaxată în pielea ta. Atunci când te miști natural, arăți bine și transmiți siguranță și eleganță.

În catalogul online Șosetăria găsești o varietate de modele de dresuri potrivite pentru orice ținută. Folosește filtrele interactive și alege rapid și ușor ciorapii de calitate de care ai nevoie.

Desigur, ne revedem pe blog și cu alte sfaturi utile cu și despre dresuri.

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos