18 - 24 MARTIE | 20% OFF la produsele Gatta
18 - 24 MARTIE | 20% OFF la produsele Gatta
left-legs
right-legs

Ciorapi și dresuri pentru femei gravide. Nu sacrifica confortul pentru a arăta bine

Ciorapi pentru femei gravide: ce sunt și în ce mod te ajută

Ești în perioada de sarcină? Simte-te confortabil cu ajutorul ciorapilor pentru femei gravide. Vezi acum ce avantaje aduc aceste tipuri de dresuri.

Atunci când începe cea mai frumoasă perioadă din viața ta, fii pregătită din toate punctele de vedere. Ești însărcinată și vrei să arăți în continuare în cea mai bună formă, dar să te simți și comod? Dresurile speciale te vor ajuta în continuare să arăți impecabil în ținutele tale preferate. 

Pentru acest scop, au fost create obiectele vestimentare special confecționate pentru confortul femeilor însărcinate. De la bluze, la pantaloni și rochii speciale, până la lenjeria intimă, hainele pentru gravide sunt menite să te facă să arăți exact așa cum erai obișnuită, dar mai ales, burtica ta și cel mic să se simtă relaxați.

Ce faci când vrei să porți rochii sau fuste și să îți pui picioarele în evidență? Porți o pereche de dresuri create pentru lunile deosebite din viața ta. 

Ciorapii pentru gravide se mai numesc și ciorapi compresivi sau medicinali. Ei arată la fel de bine pe picioarele tale și oferă la fel de multă eleganță, doar că, în plus, asigură stimularea circulației sangvine.

Îți dorești să alegi o pereche de ciorapi pentru gravide care să ți se potrivească fără cusur? Atunci acest articol este pentru tine. Ți-am pregătit sfaturi utile în alegerea dresurilor perfecte pentru perioada sarcinii.

În plus, știai că ciorapii compresivi au utilizări multiple? Citește mai multe și despre cum te ajută ei în cazul varicelor sau al altor probleme pe care le ai în zona gambelor.

Cu ce sunt ciorapii pentru femei gravide diferiți de cei clasici

Atunci când rămâi însărcinată, se petrec multe schimbări în corpul tău. Faptul că ai de purtat o greutate în plus face ca picioarele tale să devină mai sensibile. Cu toate acestea, imaginea ta merită să arate în continuare la fel de bine. Și, ca de obicei, cum poți acorda un plus de  eleganță picioarelor tale? Cu o pereche de dresuri fine, bine alese.

Ce îți trebuie, de fapt, este un element care să stimuleze circulația sangvină de la nivelul membrelor inferioare. Astfel, reușești să treci peste apariția varicelor, umflarea picioarelor sau sentimentul de picioare grele, amorțite.

Dacă la ciorapii normali presiunea se exercită îndeosebi în partea superioară, în zona elasticului, la dresurile pentru gravide, problema este pusă diferit. Având în vedere faptul că zona cea mai tensionată este glezna, ciorapii pentru femei însărcinate pun acest aspect pe primul loc.

Așadar, cu o astfel de pereche de dresuri, picioarele tale sunt relaxate, nu se mai umflă și diminuezi semnificativ riscul de apariție a varicelor.

• Așa cum sunt produși și ciorapii obișnuiți, dresurile pentru femei însărcinate sunt și ele împărțite în mai multe categorii. Doar atunci când ciorapii sunt aleși corect ei își pot îndeplini scopul pentru care au fost cumpărați: confortul la purtare și aspectul elegant al piciorului.

Într-un articol anterior am discutat despre importanța achiziționării unei perechi de dresuri potrivite cu tonul pielii tale. Și în acest caz, este esențial să acorzi o atenție deosebită atunci când vrei să cumperi ciorapi de calitate, care să-ți pună picioarele în evidență.

Iată ce tipuri de dresuri pentru gravide există și de ce trebuie să ții cont la achiziție!

Ce tip de ciorapi pentru femei gravide să alegi

În primul rând, ai grijă la mărime. 

Mărimea potrivită este întotdeauna un factor decisiv pentru a întoarce priviri atunci când porți dresuri, dar și pentru a te simți confortabil. Cu atât mai mult acum, când vorbim despre perioada sarcinii, când poți lua în greutate mai mult.

La ciorapii pentru femei gravide este esențial ca mărimea să fie însoțită de un nivel de presiune ideal. Din acest punct de vedere, află că există 3 tipuri de dresuri pentru femei însărcinate:

1. Cei cu compresie ușoară;

2. Ciorapi cu nivel mediu de compresie – sau clasa I;

3.Dresuri compresive clasa a II-a și a III-a – ce exercită o presiune ridicată.

Cei din prima categorie sunt indicați în prima perioadă a sarcinii, mai ales dacă încă mergi la birou și petreci mult timp în aceeași poziție. Riscul ca picioarele să se umfle și să ajungi acasă cu o stare puternică de oboseală ce se resimte la gambele tale este diminuat prin purtarea ciorapilor.

Dresurile compresive din clasa I ajută și mai mult dacă simți că picioarele tale devin din ce în ce mai solicitate. Poartă-i atunci când mergi la birou sau în călătorii. De asemenea, dacă urmează să naști prin operație cezariană, ciorapii pentru femei gravide te vor ajuta și în perioada post operatorie.

Cele care au cel mai mare nivel de compresie sunt dresurile din ultima categorie. Ele sunt, mai degrabă, indicate în cazul în care începi să dezvolți varice sau alte probleme mai severe la picioare în timpul sarcinii.

• În orice caz, ține minte să alegi ciorapii în funcție de cât de înaintată este sarcina ta.

Reține faptul că nivelul de compresie este exprimat în mm HG și cu cât observi o valoare mai mare, cu atât dresurile exercită o presiune mai ridicată.

Avantajele ciorapilor pentru femei gravide

Pentru a ajuta piciorul să susțină greutatea mamei și a fătului, dresurile numite compresive pun mai multă presiune în zona de jos a gambelor. Apoi, ciorapii exercită o presiune graduală spre partea de sus, lăsând coapsele și burtica lejere.

Știai că ciorapii pentru femei gravide pot chiar să fie recomandați de medici? În cazul în care medicul tău nu ți-a sugerat o astfel de piesă vestimentară de mare ajutor, atunci îți poți cumpăra singură perechea potrivită.

Mai sus ți-am povestit despre tipurile existente de dresuri pentru femei însărcinate. Iar acum, îți vom detalia care sunt avantajele de care te bucuri atunci când porți o pereche de ciorapi prietenoși cu sarcina ta:

• sângele se poate întoarce mai repede la inimă datorită nivelului de compresie exercitat în partea inferioară a gambelor;

• pot diminua varicele;

• ajută la reducerea riscului de apariție a cheagurilor de sânge în zona picioarelor;

• nu se exercită presiune asupra burticii tale, iar astfel fătul stă relaxat;

• picioarele tale sunt învelite în aceeași eleganță și finețe ca într-o pereche normală de dresuri.

Recomandări pentru purtarea corectă a ciorapilor

Îmbracă întotdeauna ciorapii în prima parte a zilei, când gambele tale sunt în formă, pentru a simți beneficiile la intensitate maximă. Și nu uita ca, în cazul în care ai achiziționat o pereche de dresuri pentru gravide în prima parte a sarcinii, să-i schimbi odată cu apropierea nașterii.

În plus, cere opinia unui medic în legătură cu purtarea ciorapilor. El îți poate spune ce tip de dresuri compresive să alegi în funcție de greutatea ta sau de problemele asociate pe care le poți avea la picioare. Tot el te informează despre cât de mult ar trebui să porți ciorapii, în funcție de situația ta. Desigur, nu uita că în timpul sarcinii corpul îți transmite atunci când ai nevoie de o pauză. Iar acest lucru se aplică și atunci când ne referim la accesorizarea ținutei tale cu ciorapi compresivi. 

După ce minunea ta vine pe lume, te poți întoarce la dresuri de damă normale. Noi te așteptăm, ca de obicei, cu o gamă variată de ciorapi pentru toate nevoile și gusturile.

Până data viitoare, ai grijă la confortul tău. Ca de obicei,  asortează cu încredere fiecare ținută cu dresurile potrivite.

Ultimele stiri

  Produsul a fost adaugat in cos